Rossz hír, nem fognak örülni a magyar nyugdíjasok!

Rossz hír, nem fognak örülni a magyar nyugdíjasok!

Rossz hír, nem fognak örülni a magyar nyugdíjasok! Egy részük anyagi okokból döntött úgy, hogy visszamegy dolgozni nyugdíjazása után is, másokat viszont a szakemberhiány miatt szeretett volna még megtartani a munkáltatója. Itthon a legtöbb nyugdíjas az oktatásban és a feldolgozóiparban dolgozik, de a kereskedelemben és a szociális ellátó rendszerben is sokan vannak.

Nyugdíj portál

Süle-Szigeti Bulcsú közgazdász a Spirit FM Europeo+ című műsorában arról beszélt, hogy azt látni, a magyar valóság sok nyugdíjas számára az, hogyha kizárólag a nyugdíjára hagyatkozna, nem lenne elég bevétele a szűkös megélhetéshez sem. Az összes nyugdíjasnak (kb 2 millió) a 40 százaléka kevesebb ellátást kap 160 ezer forintnál, tette hozzá a szakértő.
Diseri Dóra, a DW Magyar főszerkesztője elmondta, hogy a témában forgatott riportjukhoz rengeteg nyugdíjas hozzászólt, elmondták, hogy ők is dolgoznak. Voltak, akik azt kérték számon, hogy az illetékes nyugdíjasok vajon miért nem voltak öngondoskodóak. De többen felvetették, hogy a mai fiatalok mennyire tudnak öngondoskodóak lenni.

A közgazdász beszélt arról is, hogy kevesen választják azt a lehetőséget, hogy az adózott jövedelmükből félretesznek. „A németeknél sem annyira lehet számítani az állami nyugdíjra” – mondta Diseri Dóra. Kiderült az is, hogy Németországban szinte a csapból is folyik, hogy a bankok különböző konstrukciót ajánlanak, hogyan lehet félretenni a nyugdíjas időszakra. „De sok munkáltató is biztosít egyfajta nyugdíjalapot, a fizetés egy részét eleve oda szokták utalni. Magyarországon ezekre szintén van lehetőség” – emelte ki Süle-Szigeti Bulcsú.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error: Content is protected !!